Tips, tricks en nog veel meer groens!

Een tweede kans voor oud brood

09-01-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
De Tweede Jeugd
Brood wordt maar één dag verkocht en verdwijnt dan in de prullenbak. De jongens van De Tweede Jeugd denken dat dat anders kan. Zij geven oud brood nog een tweede kans.
Sinds half oktober is De Tweede Jeugd van Benjamin Namane en Manuel Oostveen in de Amsterdamse Jan Evertsenstraat open. Daar verkopen de jongens brood dat langer dan een dag oud is. Het brood wordt ’s ochtends vroeg eerst verzameld bij bakkers die hun oude brood bewaren. Het brood van gister wordt in De Tweede Jeugd voor de helft van het geld verkocht. Van het brood dat nog ouder is worden tosti’s gemaakt. De jongens willen steeds meer producten gaan verkopen. Denk aan croutons, broodsoldaatjes en crostini’s.
Het idee voor de winkel is eigenlijk ontstaan toen Benjamin en Manu in het voorjaar van 2016 een diner organiseerden met producten die niet mooi of goed genoeg waren voor de supermarkt en daarom weggegooid worden. En producten die onbemind zijn en zo in de prullenbak verdwijnen. Als nagerecht stond er een bread & butterpudding van oud brood op het menu. Toen kwamen ze erachter dat er zoveel brood wordt weggegooid. Nu wordt de bread & butterpudding zelfs verkocht in de bakkers waar De Tweede Jeugd het oude brood ophaalt.
Vlak na de uitzending waarin dit bedrijf schitterde, kregen we een update. Helaas moet het duo, omdat het huurcontract beëindigd is wegens concurrentie, weg uit de Jan Evertsenstraat. Ze zijn niet van plan de handdoek in de ring te gooien en hopen vanaf het Mercatorplein in Amsterdam door te gaan met hun onderneming. Ook zijn er plannen voor een tostibar in Noord. We kunnen dus nog veel verwachten van De Tweede Jeugd!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.