Tips, tricks en nog veel meer groens!

Op het bord van Soundos El Ahmadi

22-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
123 keer bekeken
  •  
Op het bord van Soundos El Ahmadi
Soundos El Ahmadi drinkt graag gezonde sapjes. “Anders zit ik maar chocolade te vreten,” zegt ze zelf. Een flink glas sap is voor haar een gemakkelijke manier om fruit en groente binnen te krijgen. “Ik ben lui wat betreft het innemen van al mijn groente.” Soundos weet dat ze niet de perfecte “biologische burger” is. Maar ze let er wel op. Zo koopt ze biologisch als het kan en zal je nooit een kiloknaller in haar boodschappenwagentje aantreffen. Soundos vindt daarnaast dat biologische keurmerken overbodig moeten worden: “Het zou allemaal goed moeten zijn.”
Soundos vraagt ze zich af hoe het zit met de ingrediënten van haar sapjes. Aardbeien zitten er niet in in de winter, maar bijvoorbeeld wel spinazie: “Is het niet beter voor het milieu als we allemaal met de seizoenen mee gaan eten?”
Eerst het recept van Saara van SouthEast voor een glas The Fresh Prince of Bijlmer:
- 200 gram biologische spinazie
- 2 grote of 3 kleine biologische appels (Elstar)
- ½ biologische citroen (zonder schil)
- Stukje gember (optioneel)
- Een beetje liefde 
We gaan voor het antwoord op Soundos vraag langs bij Gert Spaargaren. Hij is hoogleraar aan de Wageningen Universiteit en houdt zich onder andere bezig met milieubeleid en consumentengedrag. Hij nuanceert het beeld dat seizoenseten altijd maar de beste keuze is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.