Elke maandag om 19.20 uur op

Elke maandag om 19.20 uur op

 • Maandag in de uitzending

  Maandag 22 mei in Groen Licht: 

   

  Plofplant
  Greenpeace deed drie jaar geleden onderzoek naar gif in planten uit tuincentra. Van de 69 onderzochte planten bleek er éen zonder schadelijke stoffen, de rest was dus wèl vervuild. De tuinplantenbranche beloofde beterschap. Heeft dat iets opgeleverd? Brecht krijgt de resultaten van nieuw onderzoek van Greenpeace.

  Groen goud
  Acteur Roel Bloemen en cabaretier Hanneke Drenth zijn een stel en eten –net als de rest van Nederland tegenwoordig- avocado. En die kun je nu ook ‘eetrijp’ kopen. Maar hoe duurzaam is dat?

  Festivaltijd
  Here comes the Summer is het kleine zusje van Into the Great Wide Open op Vlieland. De start van het festivalseizoen. En die worden steeds groener, zeggen de organisatoren zelf. Klopt dat? Milouska gaat lekker festivallen op camping Stortemelk.

  Groen dak
  Aan de Bilderdijkkade in Amsterdam heeft een aantal woonboten een groen dak gekregen met sedumplantjes. Zo’n groen dak houdt het koel in de zomer en isoleert in de winter. Eerder was zo’n sedumdak veel te zwaar, maar met de komst van mineraalmatten is het wel mogelijk om groene daken op woonboten te leggen.

Terug naar boven