Elke zaterdag om 20.00 uur op

Elke zaterdag om 20.00 uur op

Dimsum met garnalen

  • dimsum-ppks

    Superlekkere gefrituurde krokante deeghapjes die extra lekker worden met een zoete chilisaus of zoetzure dip.


     

    Ingrediënten: 300 gram grote garnalen, rauw ( gamba’s) ½ bos (Chinese )bieslook zout 1 volle eetlepel aardappelmeel of maïzena 2-3 eetlepels water 1 pakje pangsitdeeg (diepvries, toko) Frituurolie

     

    Stap 1: Verwarm de olie op 180 °C.

     

    Snijd de rauwe garnalen in stukken. Doe ze in een kom en knip de bieslook hierboven in smalle reepjes. Strooi ongeveer een theelepel zout hierover. Voeg dan de aardappelmeel en water toe en meng goed. Als het mengsel te vochtig lijkt. Voeg dan nog extra aardappelmeel of maïzena toe.

     

    Stap 2: De massa kleeft als het ware tot een bal samen. Pak deze op en laat dan in de kom terug vallen. Herhaal dit een paar keer. Daar wordt de vulling lekker smeuïg van.

     

    Stap 3: Neem telkens een velletje pangsit deeg. Schep hierop ongeveer een theelepel vulling. Strijk wat uit en vouw dan tot een driehoek. Maar wel zo dat de punten niet op elkaar komen maar als het ware 2 puntdaken naast elkaar lijken. (zie foto!) Duw met je vingers rond de vulling zodat deze helemaal ingesealed lijkt. Pak het pakketje nu met beide handen tussen duim en wijsvinger en plooi vanaf de buitenkant de hoeken iets dichter naar elkaar. Druk aan.

     

    Laat telkens 4 a 6 dimsums in de olie glijden en frituur ze in ongeveer 3-4 minuten goudbruin en krokant. Laat even uitlekken en serveer met een dip. Eetsmakelijk!

Recepten

Pauls Puber Kookshow

Over

Paul gaat het gesprek aan met pubers en maakt ondertussen wat lekkers klaar!

Terug naar boven