Elke zaterdag om 20.00 uur op

Elke zaterdag om 20.00 uur op

Erwtensoep

  • erwtensoep_ppks

    Hollandse erwtensoep
    Hoofdgerecht, 6 personen

     

    Erwtensoep wordt nog lekkerder wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt . Lekker met roggebrood en spek.
    Laat erwtensoep altijd op een rooster o.i.d. afkoelen. Als de warmte van de soep niet echt weg kan vloeien kan de erwtensoep makkelijk zuur worden.

    400 g spliterwten
    stuk vers spek (zuurkoolspek)
    zout, 2 laurierblaadjes
    versgemalen peper
    4 preien
    2 aardappels
    2 winterwortels
    1 kleine selderijknol
    2 rookworsten
    1 bos selderij

     

    Breng de spliterwten met 2 liter water en het spek, de laurierblaadjes, versgemalen peper en zout aan de kook. Draai het vuur laag, schep het schuim van het oppervlak en leg een deksel schuin op de pan. Kook zachtjes gedurende ca. 40 minuten.
    Maak intussen de preien schoon en snijd ze in ringen. Schil de wortels, aardappels en selderijknol en verdeel in blokjes. Schep het vlees uit de soep en snijd het in blokjes. Voeg dit met de prei, wortel, aardappels en knolselderij bij de spliterwten en kook opnieuw 45 minuten. Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe. Hak de selderij. Neem de worst uit de pan en snijd in plakken. Voeg de plakjes worst met de selderij toe en warm kort door.

     

     

Recepten

Pauls Puber Kookshow

Over

Paul gaat het gesprek aan met pubers en maakt ondertussen wat lekkers klaar!

Terug naar boven