Elke zaterdag om 20.00 uur op

Elke zaterdag om 20.00 uur op

Spaghettiballen met tomatensaus

  • spaghettiballen_ppks

    Gevulde gehakt-spaghettiballen met tomatensaus
    4 – 6 ballen

     

    Dit heb je nodig:

    750 gram rundergehakt
    2 kleine eieren
    zout, peper
    Gedroogde Italiaanse keukenkruiden (potje)
    paneermeel
    50 gram geraspte oude  Goudse of Parmezaanse kaas
    enkele takjes peterselie
    ca. 125 gram spaghetti
    olijfolie
    1 grote pot sugocasa of 2 blikken tomatenblokjes op sap
    1 sjalot of kleine ui
    1 teen knoflook
    Geraspte kaas

     

    Zo maak je het:

    Maak het gehakt aan met de eieren, zout, peper, nootmuskaat en gedroogde Italiaanse kruiden.  Kneed er paneermeel  en geraspte kaas door. Kook intussen de spaghetti in ruim water met wat zout beetgaar. Giet de pasta af en meng met een beetje olijfolie en laat enigszins afkoelen.

    Neem  nu telkens een flinke klont van het aangemaakte gehakt en druk het  plat in de palm van je linkerhand.  Vouw  nu je hand tot een soort kommetje. Draai met je rechterhand wat spaghetti op een vork en duw die in het gehakt kommetje. Vouw het gehakt hier omheen tot een bal. Druk er nog wat extra gehakt bovenop als de bal niet helemaal om het gehakt sluit. Vouw mooi glad aan de buitenkant. Ga zo door met de rest van het gehakt en de spaghetti.

    Leg de ballen op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak in een voorverwarmde oven van 175-180 °C gaar in 20-25 minuten.

    Maak intussen de tomatensaus.  Pel en snipper daarvoor het sjalotje of de ui en een flinke teen knoflook. Verhit  wat olijfolie in een pan en laat hierin eerst de ui zachtjes kleuren, voeg dan de knoflook toe en schenk dan de tomaten hierbij. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.

    Leg de ballen op een bord, schenk er de tomatensaus over  en snijd de ballen doormidden. Geef er apart geraspte kaas bij.

Recepten

Pauls Puber Kookshow

Over

Paul gaat het gesprek aan met pubers en maakt ondertussen wat lekkers klaar!

Terug naar boven