Elke zaterdag om 20.00 uur op

Elke zaterdag om 20.00 uur op

Zweedse vistaart

  • vistaart_ppks

     

    Tainy's recept voor Zweedse vistaart 

    Ingrediënten:

    2 casino wit broden

    400 gram gestoomde makreel

    pot mayonaise

    300 gram roomkaas

    400 ml zure room

    400 gram gerookte zalm

    pakje platte peterselie

    2 hardgekookte eieren (niet groen)

    Noordse garnalen (lichtroze)

    bosje radijsjes 

    komkommer

    ijsbergsla 

    mosterd

    dille

    peper

     

    -Snijd de korsten van de broden en snijd ze daarna in de lengte (horizontaal) door drieën.

     

    -Leg twee sneden brood naast elkaar op een snijplank. Verbind ze met elkaar door de zijkanten die tegen elkaar aanliggen in te smeren met een dun laagje mayonaise.

     

    -Meng de makreel met een paar lepels mayonaise en voeg wat peper naar smaak toe.

     

    -Smeer op de onderste laag brood een dikke laag makreelsalade.

     

    -Snij de komkommer in plakjes van ongeveer 0,5 cm en leg een laagje komkommer op de makreelsalade.

     

    -Smeer de volgende twee sneden brood in met een dun laagje mayonaise aan de bovenkant, onderkant en de kanten waar de broden elkaar raken. Leg ze op de komkommer laag.

     

    -Leg de gerookte zalm op de tweede laag brood. Zorg dat het goed verspreid is over de hele laag brood, zodat de randjes van de vis-taart ook smaak krijgen.

     

    -Snijd de dille in kleine stukjes. Meng een paar eetlepels mosterd met een paar eetlepels zure room en voeg dan de dille toe. Roer het tot een glad mengsel.

     

    - Smeer voorzichtig een laag mosterdsaus over de zalm laag. Snijd de ijsbergsla in kleine stukjes en leg het dan op de mosterd laag.

     

    - Smeer de onderkant en de kanten die elkaar raken, van de laatste twee sneden brood in met een dun laagje mayonaise en leg de sneden op de laag met sla.

     

    -Meng twee bakjes zure room met een paar eetlepels roomkaas en eventueel nog wat peper naar smaak. Smeer nu alle kanten van de vis-taart in met dit roommengsel.

     

    -Snijd de platte peterselie tot mooie bladeren en plak deze aan de zijkant van de taart.

     

    -Snijd nu de radijsjes en de eieren in plakjes en rol de overgebleven zalm tot roosjes. Leg de garnaaltjes  op de taart (aan de randen) en leg in elke hoek een zalmroosje.

     

    Leg ook in het midden een zalmroosje en leg daar omheen vier plakjes ei. Zet de plakjes radijs schuin in de taart, tussen het ei en strooi als laatst nog wat dille op de lege plekken.

     

    Natuurlijk kun je ook zelf bedenken hoe je de vis-taart versiert!

Recepten

Pauls Puber Kookshow

Over

Paul gaat het gesprek aan met pubers en maakt ondertussen wat lekkers klaar!

Terug naar boven