Elke zaterdag om 20.00 uur op

Elke zaterdag om 20.00 uur op

Worst met boerenkool

  • worsboerenkool_ppks

    Worst met boerenkool

     

    Recept van Werner Drent 

     


    Ingrediënten:

    500 gram kruimige aardappels
    450 gram diepvries boerenkool
    50 gram boter
    scheutje volle melk
    scheutje azijn
    4 (rechte) rookworsten
    piccalilly

     

    Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in 15 tot 20 minuten gaar koken. 
    Gebruik je verse boerenkool? Was hem dan goed, pluk de blaadjes van de steel en snijd de bladeren in kleine reepjes.
    Stoof de boerenkool met een lepel boter en wat zout zacht.
    Doe de rookworsten in een pan met warm water. Zet de pan op het vuur en laat de worsten voorzichtig warm worden, zonder het water te laten koken.
    Giet de boerenkool en aardappels af en stamp alles goed door elkaar met de rest van de boter, melk en azijn. Voeg eventueel nog een beetje zout toe.
    Snijd de rookworst over de lengte half door en vouw hem een beetje open. Vul de worst met stamppot boerenkool en maak het af met de (zelfgemaakte) piccalilly.

     

Recepten

Pauls Puber Kookshow

Over

Paul gaat het gesprek aan met pubers en maakt ondertussen wat lekkers klaar!

Terug naar boven