De historische dagelijkse talkshow

Eric Vloeimans en Juan Pablo Dobal (18-04-2013)

18-04-2013

Op 30 april 2013 is het zover: dan vindt de abdicatie plaats van koningin Beatrix. Haar zoon Willem Alexander wordt dan officieel ingehuldigd tot Koning der Nederlanden. Deze historische gebeurtenis willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In onze nieuwe rubriek Voor de koning brengen verschillende artiesten een ode aan de toekomstige koning in de vorm van een artistiek geschenk.  

Eric Vloeimans is een jazztrompettist. In 1988 studeerde hij met lof af aan het Rotterdams Conservatorium en zette zijn studie voort in New York. Daar speelde hij met Donald Byrd en deed hij ervaring op met zijn trompet in de bigbands van Frank Foster and Mercer Ellington. De trompettist kreeg in 2001 de VPRO/Boy Edgar Prijs uitgereikt voor zijn activiteiten op het gebied van de jazzmuziek. In 2011 werd hij onderscheiden met de Gouden Notekraker.

Vloeimans heeft meerdere albums uitgebracht. Op zijn nieuwste cd Evensong (2013) werkt hij samen met een klassiek orkest en dirigent Jurjen Hempel. Ook zal de jazzmuzikant tijdens de officile opening van het Amsterdamse Rijksmuseum trompet spelen.  

Juan Pablo Dobal is een Argentijnse pianist. Vanaf zijn negende begon hij met piano spelen. Op zijn vijftiende jaar gaf hij zijn eerste klassieke concert. In 1989 kwam hij naar Amsterdam om in het toenmalige kwartet Viento del Sur te spelen. Hij heeft met vele grote namen in de klassieke muziekwereld samengewerkt. In 2008 werd het dan ook tijd voor zijn eigen solo-album Loco corazn. Sinds 2010 is hij de vaste pianist van het tangoduo met bandoneonist Carel Kraayenhof en het Kraayenhof Tango Ensemble.

Vanavond in Pauw & Witteman treden Juan Pablo Dobal en Eric Vloeimans op met een muziekstuk voor de koning My own king am I.


Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.