De historische dagelijkse talkshow

Max Westerman (21-05-2013)

21-05-2013

Het Sweelinckorkest brengt een ode aan de bekroonde Braziliaanse filmklassieker Orfeu Negro. Deze werd in 1959 door Marcel Camus gemaakt en sloeg wereldwijd in als een bom. De film zette de Bossa Nova op de kaart, een bijzondere Braziliaanse fusion van Afrikaanse ritmes, Portugese volksmuziek, Braziliaanse samba en het rijke melodische van jazz.

Tribute 2 Orfeu Negro
In het muziektheater Tribute 2 Orfeu Negro is de oorspronkelijke muziek uit de film de basis. De muziek wordt gespeeld door het orkest van de Universiteit van Amsterdam, het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck.  

Het verhaal in het theaterstuk wordt onder meer verteld door oud-Amerika verslaggever Max Westerman en Latijns Amerika-correspondent Nina Jurna. Westerman vertelt vanavond bij Pauw & Witteman over de Braziliaanse Bossa Nova en wat zijn rol is in de theatervoorstelling Tribute 2 Orfeu Negro. Ook gaat hij dieper in op het moderne Brazili.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.