De historische dagelijkse talkshow

Akkermans, Azmani, Schneiders & Kusters over de opvang van vluchtelingen

26-10-2015
Tegenstanders van de komst van asielzoekers, zoals de rechts-extremistische Nederlandse Volks-Unie (NVU) en AZC-Alert, gaan bewust naar inspraakavonden door het hele land om de komst van azc's te benvloeden. Dat bevestigde Constant Kusters, voorman van de NVU. Een doorn in het oog van Bernt Schneiders, voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. Inspraakavonden zijn uitsluitend voor omwonenden. Moeten de inspraakavonden wel of niet openbaar blijven? Vanavond gaan Kusters en Schneider met elkaar in discussie.

De EU heeft het hele weekend gesproken over de grenzen van Europa en de opvang van vluchtelingen. Jeroen Akkermans is net terug van een reis langs de Kroatische en Sloveense grenzen waar duizenden vluchtelingen in erbarmelijke omstandigheden onderweg zijn. VVD-Kamerlid Malik Azmani pleit al tijden voor een streng vluchtelingenbeleid en wil dat asielzoekers in de regio worden opgevangen. Vanavond gaan de heren met elkaar in gesprek.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.