Logo Rambam
Onderzoeksprogramma waarin boeven, bureaucraten en onzinpraters met ongelijke munt worden terugbetaald. Met Filemon Wesselink, Sophie Frankenmolen, Yora Rienstra en Farbod Moghaddam

Rambam - Slotenmakers

16-03-2016
Het is midden in de nacht en je hebt jezelf buitengesloten. Je belt een slotenmaker en vaker wél dan niet word je vervolgens voor honderden euro's opgelicht. En ook nog geïntimideerd als je de kolossale rekening toch wat veel vindt. Rambam prepareerde twee dichtgevallen voordeuren zo dat ze heel makkelijk te openen zouden moeten zijn en ontmaskert de methodes van deze wetteloze branche van vrije jongens. Ook onthult Rambam hoe de malafide slotenmakers elkaar proberen kapot te maken door massaal op Google-links van concurrenten te klikken. Uiteraard worden de torenhoge advertentiekosten óók aan de argeloze consumenten doorberekend. Uiteindelijk infiltreren we in de beroepsgroep door zelf als slotenmakers aan de slag te gaan via een centrale. Zelfs als we met de sleutel van de bewoner, met wat wrikken, binnen twee minuten de deur open hebben, krijgen de Rambammers te horen dat ze minimaal 120 euro moeten vragen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.