Dit wil je niet missen!

Dit wil je niet missen!

Avonturen beleven met Jules Unlimited!

 • Persoon_JulesUnlimited

  Wetenschap saai? Zeker niet! We kennen de voorbeelden zoals MythBusters en Proefkonijnen. Maar de voorloper van al deze programma’s is Jules Unlimited! In dit programma werden wetenschappelijke experimenten uitgevoerd en beoefende de presentatoren extreme sporten.

  Jules Unlimited kwam voor het eerst op de buis in 1990. Het programma was maar liefst 15 jaar te zien bij de VARA. In elke uitzending gingen drie verschillende presentatoren op pad om experimenten te doen en extreme sporten uit te proberen. De samenstelling van de presentatoren veranderde regelmatig, maar Pieter Jan Hagens en Menno Bentveld zijn dé bekendste daredevils.

  Het doel is om de ultieme kick te beleven. Er kwamen de meest uiteenlopende onderwerpen voorbij zoals grotduiken, skydiven en skeleton. Bij de screentest, een sollicatie voor tv presentatoren, werden de aspirant presentatoren gedwongen om hangend in de ringen of staand op een skippybal hun tekst op te zeggen. Helaas: hier zijn geen beelden meer van.

  Uiteraard zetten we een paar fragmenten voor je op een rij! Hier legt Pieter Jan Hagens uit hoe branden op een booreiland gestopt worden:

  Jan Douwe Kroeske probeert iets te laten ontploffen! Hij verklaart de werking van springstof:

  “De meest heftige ervaring uit mijn Jules Unlimited loopbaan”. Zo omschreef Menno Bentveld het volgende fragment:

  Nog meer weten over het legendarische Jules Unlimited? Klik hier!

Extra's van de VARA:

Terug naar boven