Dit wil je niet missen!

Dit wil je niet missen!

Roze Zaterdag na 22 jaar terug in de hoofdstad!

 • roze zaterdag

  Het heeft 22 jaar moeten duren, maar eindelijk is de Roze Zaterdag weer terug in de hoofdstad!

  De laatste keer dat het evenement in Amsterdam plaatsvond viel het samen met de Europride, net als dit jaar. De Europride is de meer uitgebreide versie van de Gay Pride die jaarlijks in Amsterdam wordt gehouden en bekend is wegens de Canal Parade op de Prinsengracht.

  Drie locaties
  Vanaf 11 uur kleurt het Vondelpark roze, met meerdere podia, stands en activiteiten. De jaarlijkse Pride Walk trekt vanaf 19.00 uur van het Vondelpark, door de stad met een grote regenboogvlag naar de Dam. Daar vindt het afsluitende feest plaats tot middernacht.

  Mocht je nou tegen een groepje homo's aanlopen. Doe dan in ieder geval níet wat Wim Helsen hier doet:

  Oorsprong
  In 1977 werd in Amsterdam voor het eerst een Roze Zaterdag georganiseerd door de Internationale Lesbische Alliantie, in protest tegen de Amerikaanse zangeres en antihomoactiviste Anita Bryant. De jaren daarop werd er nog een aantal keer geprotesteerd, maar al snel werd besloten om de Roze Zaterdag op te hangen aan grotere thema's als gezin, multiculti en betrokkenheid. Ook werd besloten om de Roze Zaterdag in andere steden plaats te laten vinden. Elk jaar kunnen steden een plan indienen dat door de Stichting Roze Zaterdagen wordt beoordeeld. Volgend jaar valt de beurt aan Maastricht en Oss. De Roze Stad van 2018 zal zaterdag bekend worden gemaakt in het Vondelpark.

  Foto: https://www.flickr.com/photos/25228175@N08/

Extra's van de VARA:

Terug naar boven