Was te zien bij de VARA op

Was te zien bij de VARA op

 • Over De Meesterwerken

  meesterwerken ankeiler

  Als je één boek, één film, één muziekstuk, één beeldend kunstwerk en één tv-programma mag doorgeven aan de komende generaties, welke zouden dat dan zijn en waarom?

  Vanuit Felix Meritis in Amsterdam bespreekt presentator en cultuurliefhebber Paul Witteman wekelijks met zijn hoofdgast dé grootste meesterwerken uit de nationale en mondiale kunst en cultuur.

  Een inspirerende en fascinerende reis door alles wat het leven kleurt, boeit, verheft en verrijkt. Paul Witteman: "Op aanraden van mijn eerste gast, Youp van ’t Hek, ben ik Madame Bovary van Flaubert gaan herlezen. En als ik eens in Florence ben, ga ik op zijn aanraden het houten beeld Maria Magdalena van Donatello bekijken."

  De Meesterwerken is vanaf 19 mei zes weken lang op donderdagavond om 21.10 uur te zien.
  Natúúrlijk bij de VARA, op NPO 2.


  Nieuw in dit tweede seizoen is dat ook het publiek wordt opgeroepen om mee te stemmen. Welke kunstwerken zijn zo mooi, zo ontroerend en zo vernieuwend dat ze de titel Meesterwerk 2016 verdienen? Via demeesterwerken.vara.nl kunnen kijkers hun stem uitbrengen op hun favoriete boek, film, muziekstuk en beeldend kunstwerk.

  Op deze site staat in elk van de vier categorieën (Muziek, Boeken, Films en Kunst) een longlist van 25 werken, samengesteld door kenners uit elk vakgebied. Tijdens de live finale op 23 juni wordt bekend welke kunstwerken uit deze categorieën zich volgens het Nederlandse publiek met de titel Meesterwerk 2016 mogen tooien.

  Tot het zover is, vraagt Paul Witteman wekelijks aan zijn hoofdgasten welke Meesterwerken zij zouden kiezen. De gasten van het seizoen 2016 zijn:

  ♦ afl. 1 op 19 mei: cabaretier en columnist Youp van ’t Hek.

  ♦ afl. 2 op 26 mei: cabaretière, presentatrice en zangeres Claudia de Breij.

  ♦ afl. 3 op 2 juni: documentairemaker en fotograaf Ruben Terlou (‘Langs de oevers van de Yangtze’).

  ♦ afl. 4 op 9 juni: Tweede Kamer-voorzitter Khadija Arib.

  ♦ afl. 5 op 16 juni: auteur en presentator Adriaan van Dis.

  ♦ afl. 6 op 23 juni: Grande Finale over de keuze van de kijker (het live programma begint gewoon om 21.10 uur en komt na Nieuwsuur live terug met de bekendmaking van de Meesterwerken 2016).

   

Terug naar boven